Gombamártással sült csirkemell

Gombamártással sült csirkemell
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 2 db csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 4 ek. mustár
  • fokhagyma
  • tej
  • liszt
  • petrezselyem
  • 2 db csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 4 ek. mustár
  • 1 fej fokhagyma
  • tej
  • liszt
  • petrezselyem

Elkészítés:

A szeletelt csirkemellet 1 éjszakára, áttört fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk.

Következő nap enyhén klopfoljuk, majd vajon kisütjük.

Az aprított hagymát megdinszteljük, majd sa zeletelt gombát készre pároljuk rajta, ízlés szerint fűszerevze.

Kevéske tejet, 1 ek. lisztet, musárt, tejszínt keverünk ki, majd a gombát sűrítjük vele átforralva, vágott petrezselyemmel hintve.

A húst jénaiba fektetjük, a mártással leöntjük, a reszelt sajttal szórjuk, és megpirítjuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti