Gombamártásos csirke

Gombamártásos csirke

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tejföl
  • liszt
  • 2 dkg vaj
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 2 szál új hagyma
  • őrölt bors
  • 2 dkg reszelt sajt
  • kakukkfű

Elkészítés:

Elkészítés:

Szeleteljük fel a gombát! Tisztítsuk meg a hagymát, majd karikázzuk fel!

Keverjük ki a joghurtot, a tejfölt és a lisztet! Pároljuk meg az újhagymát és a gombát vajon! Ízesítsük borssal és sóval! Keverjük össze a kakukkfüvet a sajttal!

Vágjuk ketté a csirkét, majd sózzuk és borsozzuk be!

Forgassuk a sajtos keverékbe, majd fektessük egymás mellé egy tűzálló tálba! Terítsük a gombát a húsra! Locsoljuk meg a joghurtos keverékkel! Süssük meg fél óra alatt 180 fokra előmelegített sütőben!

Hasonló receptek