Hozzávalók:
  • 25 dkg laskagomba
  • 25 dkg kockázott húsos bacon
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • 25 dkg laskagomba
  • 25 dkg kockázott húsos bacon
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • őrölt bors

Gombamártás (tésztához, húsokhoz)

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Dinsztelem a bacont, mialatt a hagymát felkockázom. Hozzáteszem a baconhöz, és összepirítom. Mikor üveges lesz a hagyma, a tisztított és szeletelt gombát is ráborítom. Addig párolom az egészet, míg puha lesz (szükség esetén hozzáöntök pár kb. egy deci vizet). Tetszés szerint sózom és borsozom.

Mikor már megpuhult a gomba, rászórok egy evőkanálnyi lisztet, végül ráborítom a tejszínt. Még utoljára forralok rajta egyet.

Ideális száraz húsokhoz és tésztákhoz.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti