Gombakrémleves főtt marhanyelvvel

Gombakrémleves főtt marhanyelvvel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 12 dkg főtt marhanyelv
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 liter húsleves vagy 1 db leveskocka
  • 3 dl tejszín
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld 

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a levét kicsavarjuk. A vajon félig megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön, gyakori keverés mellett lepirítjuk.

Ha zsírjára sült, liszttel meghintjük, kissé tovább piritjük vele, majd húslevessel felengedjük (leveskockából is lehet). Puhára pároljuk, forrón átpasszírozzuk, majd a tejszínnel simára keverjük. Apróra vágott petrezselyemmel dúsítjuk.

A főtt, füstölt marhanyelvet csíkokra vágjuk, és tálaláskor a levesbe helyezzük.

Tipp: A marhanyelvet akár házi sonkával is helyettesíthetjük.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk