Gomba mártásos lazac

Gomba mártásos lazac

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg lazac
  • 30 dkg gomba
  • 4 mogyoróhagyma
  • 3 dl paradicsomszósz
  • petrezselyem
  • bors
  • 25 dkg vaj
  • 5 dl tejszín

Elkészítés:

Kevés megolvasztott vajon a megsózott, borsozott lazacszeleteket hirtelen kisütöm, tálra szedem.

A visszamaradt vajban megpárolom a finomra metélt mogyoróhagymát. Mielőtt megpirulna, hozzáadom a megtisztított, felaprított gombát. Néhány másodpercig együtt sütöm, majd beleöntöm a paradicsomszószt, megszórom a finomra metélt petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítem. Rövid ideig főzöm, majd hozzáöntöm a tejszínt, ami kicsit besűríti a mártást.

Az öntetet ráöntöm a lazacszeletekre. Rögtön, még forrón tálalom petrezselymes burgonyával.

Neked ajánljuk