Gofri málnával

Gofri málnával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 20 dkg olvasztott margarin
  • 2-3 tojás
  • 1 evőkanál rum (rumaromával helyettesíthető)

A díszítéshez: málnaszirup, piros és sárga málna szemek

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a kekszet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, majd az olvasztott, de langyosra hűtött margarint is hozzáadjuk. Végül az enyhén felvert tojással összeállítjuk. A tészta állaga könnyen kenhető, de ne folyós legyen. Amennyiben túl kemény, tejet, ha túl lágy, kekszet adjunk hozzá.

A gofri sütőt előírás szerint előkészítjük, majd a tésztát kisütjük.

Málnasziruppal megöntözve, málnaszemekkel és tejszínhabbal tálaljuk.

A receptet Dr. Gondek Károlyné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk