Gnocchi spenótos mascarponés mártásban chedarral és bacon chippsel

Gnocchi spenótos mascarponés mártásban chedarral és bacon chippsel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl víz
  • 10 dkg friss bébi spenót
  • 10 dkg bacon
  • 50 dkg gnocchi
  • 1 dl leves alaplé vagy leveskocka (ha alaplé akkor nem kell az 1 dl víz)
  • bors
  • 5 dkg cheddar sajt
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél szál póréhagyma
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl víz
  • 10 dkg friss bébi spenót
  • 10 dkg bacon
  • 50 dkg gnocchi
  • 1 dl leves alaplé vagy leveskocka (ha alaplé akkor nem kell az 1 dl víz)
  • bors
  • 5 dkg cheddar sajt
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél szál póréhagyma

Elkészítés:

Kifőzzük a gnocchit.

A póréhagymát felvágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A spenótot nagyobb darabokra aprítjuk. A bacon szeleteket két sütőpapír közé tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük. Ha kihűlt összetördeljük.

Megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, spenótot és felöntjük az alaplével (vagy a vízzel és leveskockával), fűszerekkel, tejszínnel. Hozzáadjuk a mascarponét, belereszeljük a sajtot. (Parmezánnal is jó.)

Ráöntjük a gnocchira, pár percre sütőbe tesszük, majd a bacont rászólva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti