Gnocchi póréhagymamártással

Gnocchi póréhagymamártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 ek. tej
  • bors

A póréhagymás mártáshoz:

  • 1 szál póréhagyma
  • besamel
  • vaj
  • szerecsendió
  • ételízesítő
  • bors

A gnocchi tetejére:

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A felkockázott krumplit megfőzöm forró, sós vízben, majd áttöröm és kihűlve öszedolgozom a tészta többi alapanyagával és 1 órán át hagyom hűtőben állni.

Lisztezett felületen átgyúrva, ujjnyi vastag rudakat sodrok belőle és 3 centinként feldarabolom.

Az öntethez vajon, puhára dinsztelem a felkarikázott pórét, sózva, borsozva, utána elkészített besamelt öntök rá és ízesítem borssal, szerecsendióval, ételízesítővel.

Sós, forró vízben kifőzöm a gnocchit pár perc alatt, majd leszűröm.

Jénaiba téve a hagymás szósszal átforgatom és ráreszelem a sajtot, illetve aprított petrezselyemzölddel szórom.

Neked ajánljuk