Gluténmentes zserbó kalács

Gluténmentes zserbó kalács
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 250 g gluténmentes kenyérliszt
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál xilit
  • 2 teáskanál útifúűmaghéj
  • 1 kávéskanál citromhéj
  • 180 g langyos tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 30 g olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • valamint:
  • 3 evőkanálkanál baracklekvár
  • 6 evőkanál xilites darált dió
  • a lekenéshez:
  • 1 tojás
  • a díszítéshez:
  • dió
  • barack szeletek
  • 250 g gluténmentes kenyérliszt
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál xilit
  • 2 teáskanál útifúűmaghéj
  • 1 kávéskanál citromhéj
  • 180 g langyos tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 30 g olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 3 evőkanálkanál baracklekvár
  • 6 evőkanál xilites darált dió
  • 1 db tojás
  • dió
  • barack szeletek

Elkészítés:

A tészta alapanyagaiból tésztát dagasztunk és langyos helyen megkelesztjük.

A megkelt tésztát három részre osztjuk, rudakat formálunk belőle, amiket kinyújtunk. A tésztákra 1-1 evőkanál baracklekvárt kenünk, amit 2 evőkanál xilites darált dióval szórunk meg. Mindhárom tésztát feltekerjük, majd összefonjuk, a felvert tojással lekenjük. Barackszeletekkel díszítjük, darált dióval megszórjuk és további 20 percig kelesztjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!