Gluténmentes túrósbatyu

Gluténmentes túrósbatyu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 400 g gluténmentes lisztkeverék (Schar mix B)
  • 1 csomag gluténmentes porélesztő
  • 3 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 1 kávéskanál só
  • 50 g vaj (házi vajat használtam)
  • 2,5 dl langyos tej
  • tetejére porcukor
  • a töltelékhez:
  • 250 g túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kisebb tojás
  • 400 g gluténmentes lisztkeverék (Schar mix B)
  • 1 csomag gluténmentes porélesztő
  • 3 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 1 kávéskanál
  • 50 g vaj (házi vajat használtam)
  • 2,5 dl langyos tej
  • porcukor
  • 250 g túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A lisztet a sóval és a cukorral elkeverjük. A tejet meglangyosítjuk, és elkeverjük benne a porélesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk. A robotgép dagasztókarjával elkezdjük átdolgozni a tésztát. Lassan hozzáadagoljuk az olvasztott vajat. Amikor már szép egynemű lett a tészta, kis cipót formázunk belőle, és 45 percet meleg helyen kelesztjük.

Miután szépen megkelt a tészta, szilikonos lapon téglalap alakúra nyújtjuk, kb. fél cm vastag lett. Négyzet alakú tésztákat formázunk belőle. A közepére teszünk a túrós töltelékből, majd a sarkainál fogva összezárjuk a tésztát. A tetejét lekenjük tojássárgájával.

180 fokra előmelegített sütőben, 30 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Mucsi-Szendi Erika küldte be. Köszönjük!