Gluténmentes túrós rétes

Gluténmentes túrós rétes

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál xilit
  • 250 g túró
  • 1 evőkanál zabpehely (vagy kókuszliszt)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál tej (ha túl sűrű lenne a tészta)
  • 3 tojás fehérje
  • csipet só
  • *
  • a töltelékhez:
  • 500 g rögös túró
  • 4 evőkanál xilit
  • vanília aroma (ízlés szerint)
  • reszelt citromhéj (ízlés szerint)
  • *
  • valamint:
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • kevés tejfölös vaj

Elkészítés:

A 3 tojássárgáját kikeverjük a xilittel, a túróval, a zabpehellyel, a sütőporral. Ha túl sűrű 2 evőkanál tejet adunk hozzá.

A három tojásfehérjét a csipet sóval felverjük, és a túrós masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral papírral bélelt tepsibe tesszük és az útifűmaghéjjal megszórjuk, és erre, a tészta közepére halmozzuk a tölteléket, amit előzőleg alaposan összekevertünk. Két oldalról ráhajtjuk a tésztát és tejfölös vaj keverékével lekenjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk