Gluténmentes túrós rétes

Gluténmentes túrós rétes

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 25 dkg Naturbit Alfa-mix
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

a rántáshoz:

  • 5 dkg sertészsír
  • 3 dkg rizsliszt

a töltelékhez:

  • 80 dkg túró
  • 3-4 evőkanál rizsdara/kukoricadara
  • 2 db tojás
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál eritrit
  • vanília kivonat vagy vaníliás cukor
  • mazsola (opcionális)
  • reszelt citromhéj

a tetejére:

  • 1 db tojás

a szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítés:

A túrókrémhez a túrót a tojással, rizs- vagy kukoricadarával, kevés tejföllel, ízlés szerinti eritrittel, vaníliával, mazsolával és a citromhéjjal összekeverünk.

Elkészítjük a rántást is: a zsírt felolvasztjuk, majd amikor már jó forró, beleszórjuk a lisztet és pár perc alatt, folyamatosan kevergetve világos rántást készítünk belőle, majd kihűtjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd rákenjük a kihűlt rántást és feltekerjük, mint a bejglit. Ekkor a tésztát hűtőszekrénybe tesszük fél órára, majd hűsölés után 4 darabba vágjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk, amilyen vékonyra csak tudjuk, majd megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük, úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön.

A 4 rúd rétest sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

A kész réteseket langyosra hűtjük, majd felszeleteljük és porcukorral megszórjuk. (Vendégeket vártunk vele. Nem tudták, hogy gluténmentes, és határozottan ízlett nekik is.)

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk