Gluténmentes szezámmagos-mákos kréker

Gluténmentes szezámmagos-mákos kréker

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg Schär Mix B liszt
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojássárga (nagy)
  • 18 dkg tejföl (20%-os)
  • 1 kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál őrölt fehér bors

a lekenéshez:

  • 1 db tojásfehérje (nagy)
  • egy csipet só

a szóráshoz:

  • ízlés szerint szezámmag, mák, esetleg köménymag

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és az őrölt borsot, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgát. Ezután a tésztát gyors mozdulattal összegyúrjuk, majd lisztezett felületen jó vékonyra kinyújtjuk.

A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sót, villával alaposan felverjük, majd lekenjük vele a tésztát, és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, mákkal.... Ezután a tésztát ízlés szerint felvágjuk, majd egymástól kicsit távolabb, egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 18 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. (Amikor kivesszük a sütőből, még nem ropog, de mire kihűl, jó ropogós lesz a kréker.)

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk