Gluténmentes szezámmagos-mákos kréker

Gluténmentes szezámmagos-mákos kréker
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg Schär Mix B liszt
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojássárga (nagy)
  • 18 dkg tejföl (20%-os)
  • 1 kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál őrölt fehér bors
  • a lekenéshez:
  • 1 db tojásfehérje (nagy)
  • egy csipet só
  • a szóráshoz:
  • ízlés szerint szezámmag, mák, esetleg köménymag
  • 20 dkg Schär Mix B liszt
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojássárga (nagy)
  • 18 dkg tejföl (20%-os)
  • 1 kávéskanál
  • 1/2 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 1 db tojásfehérje (nagy)
  • egy csipet
  • szezámmag, mák, esetleg köménymag

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és az őrölt borsot, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgát. Ezután a tésztát gyors mozdulattal összegyúrjuk, majd lisztezett felületen jó vékonyra kinyújtjuk.

A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sót, villával alaposan felverjük, majd lekenjük vele a tésztát, és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, mákkal.... Ezután a tésztát ízlés szerint felvágjuk, majd egymástól kicsit távolabb, egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 18 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. (Amikor kivesszük a sütőből, még nem ropog, de mire kihűl, jó ropogós lesz a kréker.)

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!