Gluténmentes sütőtöktorta narancs zselével

Gluténmentes sütőtöktorta narancs zselével

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 4 tojás
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál dió
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • pici ecet
  • 1 evőkanál olaj

a krémhez:

  • 250 g sült tök kihűtve (!)
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 narancs héja reszelve
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag konjac liszt

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a lisztet, diót, xilitet, sütőport, csipet szódabikarbónát, pici ecetet, és alaposan elkeverjük.

Sütőpapírral bélelt kisebb kerek, kapcsos tortaformába tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

A krémhez a sült, teljesen kihűtött tökhöz adjuk a mézet, mézeskalács fűszerkeveréket, a narancs héját, az útifűmaghéjat, vanília aromát, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a konjac liszttel felvert tejszínt, majd egyenletesen a tortaformába visszatett piskótára halmozzuk, és a hűtőbe tesszük.

A mázhoz a narancslét elkeverjük a xilittel, és a zselatinnal, felforraljuk és lehűtjük. A krém tetején egyenletesen elosztjuk és a hűtőbe tesszik néhány órára, hogy megdermedjen.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk