Gluténmentes spagetti baconba tekerve

Gluténmentes spagetti baconba tekerve
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g spagetti tészta
  • 250 g darált hús
  • ½
  • ek zsír
  • 0,5 l házi pizza szósz
  • kevés víz
  • bors
  • bazsalikom
  • 200 g bacon
  • 200 g spagetti tészta
  • 250 g darált hús
  • ½ ek zsír
  • 0,5 l házi pizza szósz
  • kevés víz
  • bors
  • bazsalikom
  • 200 g bacon

Elkészítés:

A spagettit kifőzzük. A darált húst a zsíron lepirítjuk, ráöntjük a pizza szószt, kevés vizet adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük és puhára főzzük.

Egy kisebb kerek sütésálló tál külső részét a baconnal kibéleljük, úgy, hogy a tál a bacon csíkok a tál belseje felé és a tálún túl lógjanak. Először a kifőtt tészta felét tesszük rá kör alakban, mint egy kerek koszorú, erre jön a darált húsos ragú, majd ismét tészta következik. A bacon csíkot ráhatjuk és ha szükséges fogpiszkálóval rögzítjük, hogy sülésnél ne pöndörödjön le róla.

181 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!