Gluténmentes sakk szelet

Gluténmentes sakk szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a sima piskótához:
  • 4 tojás sárgája
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 tojás fehérje
  • 1 csipet só
  • *
  • a kakaós piskótához:
  • 4 tojás sárgája
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 tojás fehérje
  • 1 csipet só
  • *
  • valamint:
  • 2 dl baracklekvár
  • 4 db tojás sárgája
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 db tojás fehérje
  • 1 csipet
  • *
  • 4 db tojás sárgája
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 db tojás fehérje
  • 1 csipet
  • *
  • 2 dl baracklekvár

Elkészítés:

A piskótához habosa keverjük a tojássárgáját az édesítővel, fokozatosan adva hozzá az olajat. A rizslisztet és a sütőport is belekeverjük, majd óvatosan, hogy beleforgatjuk a pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét (hogy a hab össze ne törjön).

A tésztát sütőpapírozott kisebb tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A kakaós piskótát is az előzőek szerint összeállítjuk és megsütjük.

A két kihűlt piskótát csíkokra vágjuk és felváltva baracklekvárral összeragasztjuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti