Gluténmentes sajtos töltött croissant

Gluténmentes sajtos töltött croissant
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 250 g mix per panne (vagy más gluténmentes kenyérliszt)
  • 50 g natúr joghurt
  • 80-100 g tej (kb.)
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál útifűmaghéj (ha van 1 evőkanál burgonyapehely)
  • a töltelékhez:
  • sajt
  • a tetejére:
  • 1 tojás
  • reszelt sajt
  • 250 g mix per panne (vagy más gluténmentes kenyérliszt)
  • 50 g natúr joghurt
  • 80-100 g tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál útifűmaghéj (
  • sajt
  • 1 db tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, kidagasztjuk, majd 30 perc alatt hűtőben (!) megkelesztjük.

A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, kerek lapokká nyújtjuk, a lapok közzé 2-2 dkg fagyos vajat kockázunk. Egymásra halmozva kinyújtjuk, a kört 8 szeletre vágjuk, és mindegyikbe 1-1 darab sajtot teszünk.

Feltekerjük, lekenjük tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal és további 20 percig kelesztjük.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. (Nagyon jó leveles!)

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!