Gluténmentes rizslisztes narancsos-meggyes brownie

Gluténmentes rizslisztes narancsos-meggyes brownie

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 100 g gluténmentes étcsoki
  • 30 g vaj
  • 1 dl tejszín
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 220 g rizsliszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 teáskanál narancslé
  • 2 tojás
  • pár szem meggy

Elkészítés:

A gluténmentes étcsokit a vajjal, a tejszínnel és a xilittel gőz fölött összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a narancshéjat, a rizslisztet, a sütőport, a narancsléhez adott, pezsgő szódabikabónát, végül a felvert tojásokat is belekeverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, a tetejére pár szemmel meggyet (befőtt is lehet) teszünk és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Hasonló receptek