Gluténmentes rakott túrós tészta

Gluténmentes rakott túrós tészta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 200 g gm széles metélt
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál xilit
  • 7 dkg Liga margarin
  • 2 dl tejföl

a töltelékhez:

  • 250 g túró
  • 4 evőkanál xilit
  • 1 tojás
  • citromhéj
  • kevés vaj
  • útifűmaghéj

Elkészítés:

A szélesmetéltet kifőzzük.

A 2 tojássárgáját a xilittel, a margarinnal, tejföllel kikeverjük, majd hozzáadjuk a 2 tojás kemény habbá vert fehérjét

A túrós töltelékhez a tojást szétválasztjuk. A xilitet a tojássárgájával, citromhéjjal, túróval alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Egy kisebb jénait kivajazunk, útimagfűhéjjal beszórjuk. Beletesszük a tészta felét, rá a túrós töltelék felét, erre a tészta másik fele jön, majd a másik túrós rész és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk