Gluténmentes rakott túrós

Gluténmentes rakott túrós
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag gluténmentes lasagne lap
  • 250 g túró
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 5 dkg olvasztott Liga margarin
  • 2 tojásfehérje
  • pici só
  • a tál kenéséhez:
  • pici Liga margarin
  • 1 csomag gluténmentes lasagne lap
  • 250 g túró
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 5 dkg olvasztott Liga margarin
  • 2 db tojásfehérje
  • pici
  • pici Liga margarin

Elkészítés:

A lasagne lapokat sós vízben kifőzzük.

A túrót a két tojássárgájával, az édesítővel, vaníliával, tejföllel, olvasztott margarinnal alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét.

Egy pici jénai tálat vajjal kikenünk, és bele rétegezzük a tésztát és a túrós krémet. A tetejére krém kerüljön.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti