Gluténmentes piskótarolád diókrémmel

Gluténmentes piskótarolád diókrémmel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 5 tojássárgája
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kis tasak szódabikarbóna
  • 1 teáskanál ecet

a krémhez:

  • 100 g darált dió
  • 50 g Liga margarin
  • 2 evőkanál méz
  • fahéj
  • fél narancs héja
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál xilit
  • 4 dl kókusztej

Elkészítés:

A tojássárgáját habosra keverjük a xilittel, majd a többi alapanyagot is hozzáadva készre keverjük a tésztamasszát. Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Ha már kihűlt a piskóta, sütőpapírral együtt feltekerjük.

Közben elkészítjük a krémet. A diót, margarint, mézet, fahéjat és a narancs héját egy edénybe tesszük, és összefőzzük. A vaníliás pudingport a xilittel a kókusztejjel szintén felfőzzük és kihűtjük. Ezután a két kihűlt krémet összekeverjük.

A piskótát óvatosan kitekerjük, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, megkenjük a krémmel kétharmadával, és óvatosan feltekerjük. A maradék krémmel kívülről is bevonjuk.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk