Gluténmentes palacsinta rumosdiós és túrós töltelékkel, vaníliasodóval

Gluténmentes palacsinta rumosdiós és túrós töltelékkel, vaníliasodóval
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag Haas vaníliás pudingpor
  • 300 ml tej
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • édesítő (nálam folyékony, 2 teáskanál)
  • a diós töltelékhez:
  • 100 g darált dió
  • 1 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál rumaroma
  • a túrós töltelékhez:
  • 150 g túró
  • citromhéj
  • 2 evőkanál xilit
  • a vanília sodóhoz:
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál xilit
  • 6 dl tej
  • a díszítéshez:
  • darált dió
  • eper
  • 1 csomag Haas vaníliás pudingpor
  • 300 ml tej
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • édesítő
  • 100 g darált dió
  • 1 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 150 g túró
  • citromhéj
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál xilit
  • 6 dl tej
  • darált dió
  • eper

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, és a szokásos módon kisütjük.

Összekeverjük a kívánt tölteléket és betöltjük vele a palacsintákat.

A vaníliaöntethez kis tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a többi tejet és folyamatosan kevergetve felmelegítjük, besűrítjük.

Tányérra merünk a vaníliasodóból, rátesszük a palacsintákat, és eperrel, darál dióval díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti