Gluténmentes nyuszi linzerek rizslisztből

Gluténmentes nyuszi linzerek rizslisztből

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 250 g rizsliszt
  • 120 g növényi margarin
  • 1 egész tojás
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál por xilit
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj

Elkészítés:

Egy tálban öntjük a lisztet, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint a tojást a szó-dabikarbónát, a sütőport, a xilitet, vanília aromát és a reszelt citromhéjat. Összedol-gozzuk és a hűtőbe tesszük 30 percre.

Ezután kinyújtjuk, formára szaggatjuk, pici golyókból a bajszát, majd később a füleit formázzuk meg, egy-egy gluténmentes franciadrazséval dekoráljuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

Neked ajánljuk