Gluténmentes müzli szelet házilag

Gluténmentes müzli szelet házilag
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 200 g gluténmentes zabpehely
  • pár szem aszalt szilva apróra vágva
  • marék dió
  • 3 evőkanál pirított tökmag
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 100 g Liga margarin
  • 3 evőkanál méz
  • 1 egész alma
  • 200 g gluténmentes zabpehely
  • pár szem aszalt szilva apróra vágva
  • 1 marék dió
  • 3 evőkanál pirított tökmag
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 100 g Liga margarin
  • 3 evőkanál méz
  • 1 egész alma

Elkészítés:

A zabpelyhet, az aszalt szilvát egy evőkanál vízzel aprítógépben összedolgozzuk. A diót szintén kicsit átforgatjuk az aprítóban, majd a pirított tökmaggal, fahéjjal, xilittel és a vanília aromával együtt az előző zabpelyhes szilvához adjuk.


A margarint a mézzel összeolvasztjuk, az előző keverékhez adjuk és elkeverjük, majd belekeverjük a lereszelt almát is.

A kapot masszát egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe nyomkodjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt összesütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti