Gluténmentes muffin

Gluténmentes muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 400 g rizslisz
  • 100 g xilit
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag só
  • 1 tojás
  • kb. 200 ml tej
  • 125 g olaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • a krémhez:
  • 1 csomag vanília puding
  • 2 evőkanál xilit
  • 4 dl tej
  • 100 g Liga margarin
  • 2 dl Hulala tejszín
  • 400 g rizslisz
  • 100 g xilit
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag
  • 1 db tojás
  • 200 ml tej
  • 125 g olaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 csomag vanília puding
  • 2 evőkanál xilit
  • 4 dl tej
  • 100 g Liga margarin
  • 2 dl Hulala tejszín

Elkészítés:

A muffin hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd egy papír kapszlikkal bélelt muffin formába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A pudingporból a tejjel és az édesítővel pudingot főzünk, majd amikor már langyosra hűlt, hozzáadjuk a margarint és jól elkeverjük. Ha csomómentes a krém, óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt is.

A már kihűlt pudingot a habzsákból kinyomott tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti