Gluténmentes muffin

Gluténmentes muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 g kókuszliszt
  • 50 g mandula vagy rizsliszt
  • 50 g dió
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 70 g xilit
  • 50 g olvasztott vaj vagy olaj
  • 1 egész tojás
  • kb.130 ml tej (liszt függő)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • ½
  • teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál ecetben futtatva
  • a díszítéshez:
  • Hulala
  • 50 g kókuszliszt
  • 50 g mandula vagy rizsliszt
  • 50 g dió
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 70 g xilit
  • 50 g olvasztott vaj vagy olaj
  • 1 egész tojás
  • 130 ml tej
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • Hulala

Elkészítés:

A száraz és a nedves hozzávalókat külön elkeverjük, majd összeöntjük és összedolgozzuk.

A muffin formákat papírkapszlival kibéleljük, beleöntjük a tésztát (a mélyedések 2/3-áig), és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

A már kihűlt muffinokat felvert tejszínnel dekoráljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!