Gluténmentes mézes krémes

Gluténmentes mézes krémes

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a mézes lapokhoz:

  • 45 dkg rizsliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 4 evőkanál méz
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál tej

a töltelékhez:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg rizsdara
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 üveg baracklekvár (20-25 dkg)

a csokimázhoz:

  • 20 dkg GM étcsokoládé (pl. Tibi)
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

Enélkül nem telhet el karácsony, húsvét, ballagás, de egy vasárnapi ebéd fénypontja is lehet.

A mézet és a cukrot összemelegítjük, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól gyúrható, nyújtható tésztát kell kapnunk. Ha szükséges, még 1-2 evőkanál tejet adhatunk hozzá.

A tésztát 4 részre osztjuk, majd fél órát hűtőben pihentetjük, ez idő alatt elkészítjük a krémet.

A tejet felforraljuk és lassan beleöntjük a rizsdarát, ha megfőtt, kihűtjük. A vajat és a porcukrot robotgép segítségével kihabosítjuk, majd a kihűlt tejbegrízzel összekeverjük, újra kihabosítjuk.

Mindegyik tésztacipót rizslisztezett felületen kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben egyesével megsütjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 6-7 perc alatt sül meg egy-egy lap.

A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a felét, rátesszük a második lapot, amit megkenünk lekvárral. Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, és rátesszük a negyedik lappal.

Csokimázzal vonjuk be a tetejét. Ehhez a csokit 2 evőkanál étolaj hozzáadásával vízgőz felett felolvasztjuk.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk