Gluténmentes meggyes piskóta

Gluténmentes meggyes piskóta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 4 evőkanál xilit
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál olaj
  • ½
  • teáskanál sütőpor
  • pár szem meggy
  • 5 tojás
  • 4 evőkanál xilit
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál olaj
  • ½ teáskanál sütőpor
  • csipetnyi
  • pár szem meggy
  • vaj
  • csokiöntet

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 sárgáját a xilittel, olajjal alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a csipetnyi sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.

A masszát kisebb kivajazott lisztezett (vagy szilikonos sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük, a tetején egyenletesen elosztjuk a magozott, papírtörlőn leszárított meggyet, majd 180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 20 perc alatt megsütjük.

Ízlés szerint csokiöntettel leöntjük, és felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!