Gluténmentes lekváros bukta

Gluténmentes lekváros bukta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g mester kenyérliszt
  • 100 g rizsliszt
  • 1 csomag só
  • 3 evőkanál xilit
  • 2,5 dkg élesztő
  • pici cukor
  • 2 dl langyos tej
  • 1 csapott evőkanál útifűmaghéj
  • 50 g olvasztott vaj
  • 200 g mester kenyérliszt
  • 100 g rizsliszt
  • 1 csomag
  • 3 evőkanál xilit
  • 2,5 dkg élesztő
  • pici cukor
  • 2 dl langyos tej
  • 1 csapott evőkanál útifűmaghéj
  • 50 g olvasztott vaj

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, megdagasztjuk, és meleg helyen 40 percig kelesztjük.

Ezután kinyújtjuk, téglalapokat vágunk belőle, körbekenjük tojással, középre tesszük a baracklekvárt (én a lekvárba útifűmaghéjat kevertem, és állni hagytam, igy nem folyt ki), majd behajtjuk a két szélét, aztán feltekerjük.

Újra kelesztjük 20 percig, lekenjük egy tojással. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!