Gluténmentes krémes

Gluténmentes krémes
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • az égetett tésztához:
  • 1 dl víz
  • 75 g zsír
  • 75 g rizsliszt vagy GM. kenyérliszt
  • 3 tojás
  • a krémhez:
  • 3 tojás
  • 100 g xilit
  • 20 g lucullus zselatin
  • 10 g rizsliszt
  • 0,5 l tej
  • 2 dl Hulala
  • a tetejére: por xilit
  • 1 dl víz
  • 75 g zsír
  • 75 g rizsliszt
  • 6 db tojás
  • 100 g xilit
  • 20 g lucullus zselatin
  • 10 g rizsliszt
  • 0,5 l tej
  • 2 dl Hulala
  • por xilit

Elkészítés:

A vizet felforraljuk a sóval, hozzáadjuk a zsírt is, majd, amikor már forr, belekeverjük a lisztet is. 2 percig keverjük, ha elvált az edény falától, picit lehűtjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat.

Vizes kanállal egy sütőpapírra simítjuk (egy kisebb kapcsos tortaforma méretének duplájára), majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig sütjük.

A krémhez a három tojást a xilittel a zselatinnal, a rizsliszttel és a tejjel mártás sűrűségre főzzük. Kihűtjük, majd belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.

A tésztát kétfelé vágjuk. Az egyik lapot egy kapcsos tortaformába teszünk, erre jön a krém, majd rá a másik tésztalap, amit előzőleg kockákra vágtunk (így könnyebb lesz majd szeletelni a süteményt).

Hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük, és porxilittel megszórva kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti