Gluténmentes kókuszos süti

Gluténmentes kókuszos süti

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 24 darabhoz:
  • 1 közepes, főtt cékla
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg rizsliszt
  • 5 dkg darált mandula
  • 5 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz
  • 10 dkg cukor vagy eritriol
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 24 szem csokiba mártott mandula vagy aszalt meggy

Elkészítés:

A céklát lereszeljük. A vaníliarudat kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk. A lisztet összekeverjük a darált mandulával, a kókuszreszelékkel, a cukorral vagy eritritollal és a sütőporral. Beledolgozzuk a céklát, a vaníliapépet, a tojást és a tejfölt.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A masszából, kb. 3 cm átmérőjű lepényeket formázunk, a tepsire rakosgatjuk, 2 cm-re egymástól. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Amíg még meleg, belenyomjuk a közepébe a csokiba mártott mandulát vagy meggyet.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk