Gluténmentes kifliből máglyarakás

Gluténmentes kifliből máglyarakás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 2 kifli
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál rum
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • kevés reszelt citrom héja
  • 2 dl langyos tej
  • az edény kikenéséhez:
  • kevés vaj
  • útifűmaghéj
  • a rétegezéshez:
  • baracklekvár
  • 2 alma
  • kevés fahéj
  • xilites darált dió
  • a tetejére:
  • 2 tojásfehérje
  • baracklekvár
  • 2 db kifli
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál rum
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • kevés reszelt citromhéja
  • 2 dl langyos tej
  • kevés vaj
  • útifűmaghéj
  • baracklekvár
  • 2 alma
  • kevés fahéj
  • xilites darált dió
  • 2 db tojásfehérje
  • baracklekvár

Elkészítés:

A kiflit felkarikázzuk. A tojássárgáját a xilittel, rummal, vaníliával, citromhéjjal, tejjel kikeverjük, majd ebben áztatjuk meg a kiflit.

Az almát lereszeljük, teflon edényben megpároljuk, kevés fahéjjal ízesítjük.

Egy kisebb kerek tűzálló formát vajjal kivajazunk és megszórjuk útifűmaghéjjal. Szorosan egymás mellé rétegezzük bele a kiflit, amit baracklekvárral lekenünk, megszórjuk xilites darált dióval, majd elosztjuk a tetején a reszelt almát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt megsütjük.

A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosa belekeverünk egy evőkanál baracklekvárt. Az elősütött tésztára tesszük, majd még 10 percre visszatoljuk a sütőbe.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük4