Gluténmentes kakaós-vaníliás kalács

Gluténmentes kakaós-vaníliás kalács
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 250 g Glutenix kalácsliszt
  • csipet só
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 mokkáskanál citromhéj
  • valamint:
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál tej
  • 250 g Glutenix kalácsliszt
  • csipet
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 mokkáskanál citromhéj
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés:

A száraz és nedves hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd kidagasztjuk. A tésztát elfelezzük, a felébe keverjük a kakaót és a tejet.

A két tésztát egymásra tesszük egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába, és kelni hagyjuk.

A megkelt kalácsot 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Házi baracklekvárral kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!