Gluténmentes kakaós-kávés szelet

Gluténmentes kakaós-kávés szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 100 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 30 g rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál xilit
  • 30 g kakaópor
  • csipet só
  • 3 tojássárgája
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 0,5 dl főzött kávé
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • fél narancs reszelt héja
  • a tetejére:
  • 2 tubus (200 g) tejszínes sajtkrém
  • 1egesz tojás
  • 1 teáskanál rumaroma
  • kevés főzött kávé (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál xilit
  • 100 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 30 g rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál xilit
  • 30 g kakaópor
  • csipet
  • 3 tojássárgája
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 0,5 dl főzött kávé
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • fél db narancs reszelt héja
  • 2 tubus (200 g) tejszínes sajtkrém
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál rumaroma
  • kevés főzött kávé (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál xilit

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat elkeverjük és átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a joghurttal, olvasztott vajjal, kávéval elkeverjük, hozzáadjuk a rumaromát, a vanília aromát és a narancs héját, alaposan elkeverjük, majd összekeverjük a száraz hozzávalókkal, végül óvatosan beleforgatjuk a három tojás keményre vert habját.

A tésztát sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe tesszük, és 180 fokon félig megsütjük. Ekkor a sütőből kivesszük, és a tetejére öntjük a tejszínes sajtkrém, az egész tojás, a rum aroma, a kávé és xilit keverékét. A sütőbe visszatolva további 30 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!