Gluténmentes fekete-erdő torta

Gluténmentes fekete-erdő torta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

egy kisebb formához:

a tésztához:

  • 4 tojássárgája
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 tojásfehérje
  • *

a krémhez:

  • 2 dl Hulala
  • 1 vaníliás pudingpor (Haas)
  • 2 evőkanál xilit
  • 4 dl tej
  • *
  • magozott megy
  • reszelt csokoládé

Elkészítés:

A tésztához a négy tojássárgáját a xilittel és a vaníliával habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a lisztet és a sütőport, valamint a kakaót és elkeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a masszába forgatjuk. Egy kisebb sütőpapírozott (vagy vajjal kikent, lisztezett) formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, három felé vágjuk.

A krémhez a Hulalát felverjük. A pudingport a xilittel a tejben felfűzzük, kihűtjük. Ha már kihűlt, belekeverjük a kemény habot.

Összeállítjuk a tortát: Az alsó lapot egy tálcára tesszük, megkenjük a krémmel, magozott meggyet teszünk rá, befedjük a második lappal, lekenjük krémmel, megszórjuk a meggyel, majd a harmadik lappal befedjük. Bevonjuk krémmel és megszórjuk a reszelt csokival, majd pár szem meggyel díszítjük.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk