Gluténmentes fekete-erdő torta

Gluténmentes fekete-erdő torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • egy kisebb formához:
  • a tésztához:
  • 4 tojássárgája
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 tojásfehérje
  • *
  • a krémhez:
  • 2 dl Hulala
  • 1 vaníliás pudingpor (Haas)
  • 2 evőkanál xilit
  • 4 dl tej
  • *
  • magozott megy
  • reszelt csokoládé
  • 4 db tojássárgája
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 db tojásfehérje
  • 2 dl Hulala
  • 1 vaníliás pudingpor (Haas)
  • 2 evőkanál xilit
  • 4 dl tej
  • *
  • magozott megy
  • reszelt csokoládé

Elkészítés:

A tésztához a négy tojássárgáját a xilittel és a vaníliával habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a lisztet és a sütőport, valamint a kakaót és elkeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a masszába forgatjuk. Egy kisebb sütőpapírozott (vagy vajjal kikent, lisztezett) formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, három felé vágjuk.

A krémhez a Hulalát felverjük. A pudingport a xilittel a tejben felfűzzük, kihűtjük. Ha már kihűlt, belekeverjük a kemény habot.

Összeállítjuk a tortát: Az alsó lapot egy tálcára tesszük, megkenjük a krémmel, magozott meggyet teszünk rá, befedjük a második lappal, lekenjük krémmel, megszórjuk a meggyel, majd a harmadik lappal befedjük. Bevonjuk krémmel és megszórjuk a reszelt csokival, majd pár szem meggyel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti