Gluténmentes diós kávés szelet

Gluténmentes diós kávés szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • pici sütőpor
  • a krémhez:
  • 1 vaníliás pudingpor (Haas)
  • 4 dl tej
  • 100 g Liga margarin
  • 2 evőkanál pro xilit
  • 1 tasak instant 2 in 1 gm. kávépor
  • a tetejére:
  • csokoládé
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • pici sütőpor
  • 1 vaníliás pudingpor (Haas)
  • 4 dl tej
  • 100 g Liga margarin
  • 2 evőkanál pro xilit
  • 1 tasak instant 2 in 1 gm. kávépor
  • csokoládé

Elkészítés:

A tojássárgáját a xilittel felverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a diót, rizslisztet és pici sütőport. Ezután óvatosan beleforgatjuk a pici sóval felvert tojásfehérjét (ne törjön össze a hab!).

Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A vanília pudingport a tejben megfőzzük. A margarint a por xilittel és a kávéporral kikeverjük. A már kihűlt pudingot a kávés krémmel összekeverjük, rákenjük a lapra, majd reszelünk rá csokoládét.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti