Gluténmentes csöröge szilvalekvárral

Gluténmentes csöröge szilvalekvárral
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 100 g glutenix kalács liszt
  • 500 g rizsliszt
  • 2 evőkanál xilit
  • csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál rum
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 g tej
  • 50 g natúr joghurt
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • kevés liszt, ha túl lágy lenne a tészta
  • a kisütéshez:
  • olaj
  • a tálaláshoz:
  • diétás lekvár
  • xilit
  • 100 g glutenix kalács liszt
  • 500 g rizsliszt
  • 2 evőkanál xilit
  • csipet
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál rum
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 g tej
  • 50 g natúr joghurt
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • kevés liszt
  • olaj
  • diétás lekvár
  • xilit

Elkészítés:

A hozzávalókat elkeverjük, majd alaposan kidolgozva rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Kb. fél óráig meleg helyen kelesztjük.

Kinyújtjuk, rombuszokat vágunk belőle, a közepüket elvágjuk (a két csúcsán jócskán maradjon elvágatlan tészta). A két végét áthúzzuk a lyukon, majd forró olajban kisütjük.

Ízlés szerint diétás lekvárral, cukorpótlóval megszórva kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti