Gluténmentes barackos-túrós batyu és kakaós csiga

Gluténmentes barackos-túrós batyu és kakaós csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg Naturbit Alfa-mix liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag élesztő
  • 15 dkg porcukor
  • 7-8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • instant kakaópor
  • friss citromból leve (ízlés szerint)
  • vaníliás cukor
  • 50 dkg Naturbit Alfa-mix liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag élesztő
  • 15 dkg porcukor
  • 7-8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • instant kakaópor
  • 1 db citrom
  • vaníliás cukor

Elkészítés:

5 dl langyos tejbe beleöntjük az élesztőt, a cukrot, az olvasztott vajat, lisztet, csipet sót, hozzáadjuk a tojásokat és jól átdolgozzuk, annyi tejet hozzáöntve, hogy jó ruganyos tésztát kapjunk. 1 órát kelesztjük, majd a tésztát rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk és 10 x 10 cm-es kockákra szeleteljük.

A túrót a cukorral, vaníliás cukorral, a citrom levével és 1 tojássárgájával kikeverjük.

A tészta közepére teszünk a túrótöltelékből és egy teáskanál baracklekvárt, majd batyukat formázunk belőle, és felvert tojással lekenjük.

A kakaós csigánál a tésztát kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, megszórjuk instant kakaóporral, feltekerjük, felszeleteljük, megkenjük felvert tojással és készre sütjük.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Hennel Sándorné küldte be. Köszönjük!