Gluténmentes barackos-szedres kalács

Gluténmentes barackos-szedres kalács

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 200 g GM liszt (mix per panne)
  • 180 g tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál xilit
  • pici citromhéj
  • 2 teáskanál útifűmaghéj

valamint:

  • szeder
  • barack

a kenéshez:

  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, alaposan kidagasztjuk, majd langyos helyen megkelesztjük.

A megkelt tésztát hat részre osztjuk, és rudakat sodrunk belőle. A rudakat összefonjuk.

Lekenjük 1 felvert tojássárgájával, szedret és barack darabokat dugunk a fonatok közé. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk