Gluténmentes barackos-szedres kalács

Gluténmentes barackos-szedres kalács
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 200 g GM liszt (mix per panne)
  • 180 g tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál xilit
  • pici citromhéj
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • valamint:
  • szeder
  • barack
  • a kenéshez:
  • 1 tojássárgája
  • 200 g GM liszt (mix per panne)
  • 180 g tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál xilit
  • pici citromhéj
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • szeder
  • barack
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, alaposan kidagasztjuk, majd langyos helyen megkelesztjük.

A megkelt tésztát hat részre osztjuk, és rudakat sodrunk belőle. A rudakat összefonjuk.

Lekenjük 1 felvert tojássárgájával, szedret és barack darabokat dugunk a fonatok közé. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!