Gluténmentes almás porlós (omlós pite)

Gluténmentes almás porlós (omlós pite)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 100 g gluténmentes kalácsliszt
  • 150 g gluténmentes kenyérliszt
  • 2 evőkanál xilit
  • 20 g Liga margarin
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • a töltelékhez:
  • 6 alma reszelve
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 teáskanál baracklekvár
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál darált dió
  • a tetejére:
  • 1 tojás
  • 100 g gluténmentes kalácsliszt
  • 150 g gluténmentes kenyérliszt
  • 2 evőkanál xilit
  • 20 g Liga margarin
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet
  • 6 alma reszelve
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 teáskanál baracklekvár
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.

A töltelékhez a reszelt alma levét kinyomkodjuk, majd mikróban kb. 10 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a lekvárt, a fahéjat, xilitet, útifűmaghéjat és a darált diót és alaposan elkeverjük.

A tészta felét kinyújtjuk, egy sütőpapírral bélelt kisebb serpenyőbe tesszük, ráhalmozzuk a tölteléket, majd berácsozzuk a másik kinyújtott, csíkokra vágott tésztával. A rács tetejét lekenjük tojással, majd a közben 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti