Gluténmentes almás pite

Gluténmentes almás pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 100 g gluténmentes kalácsliszt
  • 150 g gluténmentes kenyérliszt
  • 2 evőkanál xilit
  • 20 g Liga margarin
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • *
  • a töltelékhez:
  • 6 alma reszelve, a leve kinyomkodva
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál darált dió
  • 100 g gluténmentes kalácsliszt
  • 150 g gluténmentes kenyérliszt
  • 2 evőkanál xilit
  • 20 g Liga margarin
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet
  • 6 db alma
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál darált dió

Elkészítés:

Az almát mikróban megpároljuk (kb. 10 percig), majd hozzáadjuk a lekvárt, a fahéjat, xilitet, útifűmaghéjat és diót. Alaposan elkeverjük.

A tészta felét a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rákenjük egyenletesen a tölteléket, befedjük a másik tésztával, majd lekenjük a tetejét a felvert egész tojással. Megszórjuk xilittel, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti