Gluténmentes almás grízes

Gluténmentes almás grízes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 175 g kefir vagy natúr joghurt
  • 2 egész tojás
  • csipet só
  • 3 evőkanál xilit
  • 175 g rizsdara
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál olvasztott Liga margarin
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • a tetejére:
  • olvasztott diétás csokoládé
  • valamint
  • vaníliás puding
  • 175 g kefir vagy natúr joghurt
  • 2 egész tojás
  • csipet
  • 3 evőkanál xilit
  • 175 g rizsdara
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál olvasztott Liga margarin
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • olvasztott diétás csokoládé
  • vaníliás puding

Elkészítés:

A kefirt a tojásokkal, sóval és xilittel habverővel alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a rizsdarát, rizslisztet, sütőport, margarint és vanília aromát.

A tésztát sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Olvasztott csokival öntjük le a tetejét.

Felszeletelve, vaníliás pudinggal tálaljuk.

Megjegyzés:

A recptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti