Gluténmentes almás-diós pite

Gluténmentes almás-diós pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 100 g gluténmentes kalács liszt
  • 150 g gluténmentes kenyér liszt
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál xilit
  • 20 g Liga margarin
  • a töltelékhez:
  • 1 kg alma reszelve
  • 2 evőkanál xilit
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • a tetejét lekenni:
  • 1 tojás
  • a szóráshoz xilit
  • darált dió
  • 100 g gluténmentes kalács liszt
  • 150 g gluténmentes kenyér liszt
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál xilit
  • 20 g Liga margarin
  • 1 kg alma reszelve
  • 2 evőkanál xilit
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 db tojás
  • a szóráshoz xilit
  • darált dió

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit elkeverjük, majd jól formázható tésztát gyúrunk belőle.

A tészta kétharmadát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ráhalmozzuk az elkevert tölteléket, a maradék hengeresre sodort vagy csíkokra vágott tésztával berácsozzuk a tetejét, a tetejét lekenjük tojással, megszórjuk xilittel és darált dióval.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 35 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!