Glutén-, laktóz és cukormentes citromos Túró Rudi torta

Glutén-, laktóz és cukormentes citromos Túró Rudi torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 centis formához:
  • 5 db tojás
  • 4 evőkanál GM süteményliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 evőkanál édesítő
  • 45 dkg laktózmentes túró
  • 1 dl rizskrém
  • 1 citrom leve
  • ízlés szerint édesítő
  • 2 kávéskanál reszelt citromhéj
  • a tetejére:
  • 15 dkg GM étcsokoládé
  • 7 dk laktózmentes vaj
  • fél citrom reszelt héja
  • 5 db tojás
  • 4 evőkanál GM süteményliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 evőkanál édesítő
  • 45 dkg laktózmentes túró
  • 1 dl rizskrém
  • 1 db citrom leve
  • édesítő
  • 2 kávéskanál reszelt citromhéj
  • 15 dkg GM étcsokoládé
  • 7 dk LM vaj
  • fél citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatosan hozzáadjuk a többi alapanyagot (süteményliszt, kakaópor, sütőpor, édesítő).
A tésztát sütőpapírral bélelt kerek tortaformában 180 fokra előmelegített (hőlégkeveréses üzemmód) sütőben kb. 15-25 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet: egész egyszerűen összeturmixoljuk a hozzávalókat: túró, rizskrém, citrom leve, édesítő, citromhéj.
A már megsült és kihűlt piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megtöltjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot.
A tetejére citromos csokimáz kerül, ehhez a feketecsokit gőz fölött megolvasztjuk, majd amikor már egy kicsit visszahűlt, elkeverjük benne a szobahőmérsékletű vajat és hozzáadjuk a citromhéjat. A tortára öntjük és hagyjuk megdermedni.

Megjegyzés:

Recept: Kiss Barnabás, fotó: Tamási Gábor

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti