Glutén- és tejmentes fahéjas-almás süti

Glutén- és tejmentes fahéjas-almás süti

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 3 evőkanál Schär B liszt
  • 6 evőkanál víz
  • 2 db alma
  • fahéj

a krémhez:

  • 6 dl mandula tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
  • ízlés szerint cukor és fahéj

a tetejére:

  • 2 evőkanál Decor hab
  • étcsoki reszelék

Elkészítés:

A 6 tojást szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, szódabikarbónát, vízet ezt jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a végén óvatosan a kemény habbá felvert tojásfehérjéket.

Az almát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, a tepsit sütőpapírral kibéleljük és az alma szeleteket szépen sorba belerakjuk, majd fahéjas porcukorral jól megszórjuk és ráöntjük a piskóta tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Közben megfőzzük a tejben a pudingport, majd hűlni hagyjuk. Egy tálban a margarint, cukrot, fahéjat jól kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, 2 evőkanál felvert decor habot és krémesre keverjük.

A kisült, kihűlt piskótát kivesszük és megfordítjuk, hogy az almás rész kerüljön felülre. Erre rakjuk a krémet, majd a maradék habot és reszelt étcsokival megszórjuk.

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk