Glutén- és laktózmentes szilvás-szedres süti

Glutén- és laktózmentes szilvás-szedres süti

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 18 dkg laktózmentes vaj vagy margarin
  • 27 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 13 dkg glutenmentes lisztkeverék
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 400 g darált mandula
  • 8 db szilva
  • 10 db szeder
  • (a forma 24 vagy 26 cm-es)

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A vajat a cukorral és a tojással alaposan elkeverjük. Egy másik tálban összedolgozzuk a lisztet, darált mandulát, sütőport, fahéjat, majd a tojásos keverékkel elvegyítjük.

A tésztát sütőpapírral kibélelt formába öntjük, kirakjuk kimagozott, felezett szilvával, a közepükbe szedret teszünk, és így toljuk a sütőbe kb 1,5 órára. (tűpróba!)

Neked ajánljuk