Glutén- és cukormentes sütike

Glutén- és cukormentes sütike
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 3 dkg Liga margarin
  • 3 evőkanál por xilit
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál méz
  • 230 g gluténmentes süti liszt
  • csipet só
  • pici szódabikarbóna
  • a nyújtáshoz:
  • pici rizsliszt
  • a krémhez:
  • 1 kisdoboz hulala tejszín
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál xilit
  • valamint:
  • gyümölcsök
  • gluténmentes csoki
  • 1 db tojás
  • 3 dkg Liga margarin
  • 3 evőkanál por xilit
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál méz
  • 230 g gluténmentes süti liszt
  • csipet
  • pici szódabikarbóna
  • pici rizsliszt
  • 1 kisdoboz hulala tejszín
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál xilit
  • gyümölcsök
  • gluténmentes csoki

Elkészítés:

A tésztához vízgőz fölött megolvasztjuk és alaposan elkeverjük a mézet, a margarint, xilitet és a tejet. Ezután hozzáadjuk a gluténmentes süti lisztet, amiben előzőleg elkevertük a csipetnyi sót és kevés szódabikarbónát. Kicsit hűlni hagyjuk, majd rizslisztes lapon vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük – kb. 10-12 perc alatt.

A krémhez a hulalát felverjük. A tejből és a pudingporból, xilitből a szokásos módon pudingot főzünk, majd amikor már kihűlt, belekeverjük a tejszínhabot.

Ezután már csak a rétegezés jön: lapocska, rá krém, gluténmentes csoki, ismét lap, krém csoki, végül a harmadik lap, krém és gyümölcsök a tetejére.

(A mézes lap hamar puhul, nem kell sokat várni a tálalással.)

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti